Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola

(Kaposvár) Csatlakozom

Az iskoláról

Az iskola múltja a 90' - es évekig:

Az iskola 1911-ben alakult annak ellenére,- hogy az ország egész területén sűrűn egymás után megnyíló ilyen jellegű szakiskolák sokasága miatt - meg akarták akadályozni a további iskolák felállítását. Az első tanévet 50 tanulóval kezdték meg. A végzett diákok akár az Osztrák-Magyar Monarchia, akár Nyugat-Európa piacain eredményesen tudták képviselni a magyar nemzetgazdaság érdekeit. A fő cél azonban az volt, hogy városunk és megyénk a mikroökonómiai tevékenység ellátásához szükséges szakemberekhez jusson.

1948-ig Kaposvári Községi Kereskedő Tanonciskola, 1948. június 21-től Kaposvári Állami Kereskedő Tanonciskola, 1949. februártól Kaposvári Állami Kereskedő tanuló Iskola, 1949. októbertől Kaposvári Állami Kereskedőképző Iskola, 1950. augusztustól 3o4.sz. Iparostanuló Iskola.

1987. március 15-én vette fel az iskola a ,,legnagyobb magyar,, Széchenyi István nevét. Az emlékezetes eseményen dr. Kanyar József, levéltárigazgató, a történelemtudományok doktora tartott nagyívű, szívet megdobogtató előadást Széchenyiről.

Az iskola jelene (1990 - től):

Intézményünk, mint a megye legnagyobb iskolája tradíciókkal rendelkezik a kereskedelmi és marketing, valamint a vendéglátó és idegenforgalmi szakirányú képzésben. Soha nem zárkóztunk el az újítástól, ezt alátámasztja, hogy elsőként csatlakoztunk a kereskedelmi integrált képzéshez, és nagy sikerként könyvelhetjük el, hogy eredményes volt a pályázatunk a világbanki projekt „A” és „B” komponensében. A szakmai képzéshez az iskola profiljának megfelelő tárgyi feltételekkel rendelkezünk. Munkánkat tankonyhák, tanéttermek, cukrászüzem, taniroda, kereskedelmi kabinettek és közel 60 tanulói géppel felszerelt informatikai bázis teszi „élővé”. A közoktatási törvényben előírt végzettségű és nagy szakmai gyakorlattal rendelkező szakmai elméleti tanárok és szakoktatók biztosítják a szakmai oktatás színvonalát. Munkájuk eredményeként tanulóink szép sikereket értek el a szakmai versenyeken.

Tanulóink elhelyezkedését segíti a külföldi (Horvátország, Olaszország) kötelező nyári gyakorlatokon szerzett szakmai tapasztalat.

Jelenleg kilenc kereskedelmi és vendéglátós alapszakmát oktatunk, de pedagógiai programunk alapján 28 féle OKJ-s képzést tudunk biztosítani.

Forrás: Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola - Évkönyv 1995-2000