Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Régi osztálytársait keresi? Tekintse meg Osztálytárs keresőnket!


Amit a magzatvédő vitaminokról tudni érdemes


 

Mik is azok a magzatvédő vitaminok?


Közismertebb nevén terhes vitaminok, egy olyan komplex multivitamin készítmény, ami az állapotos idő alatt a kismama igényeinek és a magzat fejlődésének segítésére állították össze. Ezek vitaminokat és ásványi anyagokat egyaránt tartalmaz.


Miért jó az anyának?


A terhesvitaminok segítenek, hogy a nők könnyebben viseljék a várandósságot és gyorsabban regenerálódjanak majd szülés után.


A magzatvédő vitaminok összetétele.



Minden magzatvédő vitamin, trimesztertől függetlenül megegyezik abban, hogy alapvető vitaminok tartalmaznak. Például A-, C-, D3-, E-, B-vitaminok. Mindezek mellett ásványi anyagokat és nyomelemek is vannak benne, mint vas, réz, cink, kalcium, magnézium. Ezekből márkánként változik az adagokban található mennyiség. Viszont egységesen igaz az összesre, hogy nagyobb mennyiségű folsavat tartalmaznak.

A folsav pedig ha megfelelő időben és mennyiségben kezdjük a szedését, csökkenti a magzatnál esetlegesen fellépő velőcsőzáródási rendellenességet. Ezért nagyon fontos, hogy már a babatervezés időszakában megfelelő mennyiségű folsavat juttassunk be szervezetünkbe.

A legtöbb terhesvitamin már jódot is tartalmaz, ami a központi idegrendszer fejlődéséért felelős. Viszont ehhez a magzat csak az anya szervezetéből tud hozzájutni. Sajnos hazánkban a nők jelentős része bizonyos mértékű jód hiányban szenved ezért fontos a magzatvédő multivitaminok használata. Kivéve, ha valaki pajzsmirigy problémákkal küzd és kezelőorvosa kifejezetten jódmentes magzatvédő vitamint ajánlott a számára. Viszont jó hír, hogy nálunk ezeket is megtalálhatja.


Ezekre érdemes figyelni a várandós vitaminoknál!



Hajlamosak vagyunk ezekre úgy gondolni, mint csak ártatlan vitaminok. De nagyon fontos, hogy ezeket a készítményeket is kellő gondossággal kell kezelnünk. Amennyiben a kismamának valami, krónikus betegsége van, mindenképp ajánlott a kezelőorvosával átbeszélni, hogy melyik vitamin összetétele a legmegfelelőbb számára. Például, ha valaki pajzsmirigy problémákkal küzd, általában a kezelőorvosa jódmentes magzatvédő vitamint szokott ajánlani számára. Viszont jó hír, hogy nálunk ezt is megtalálhatja.
 


Szükséges kiegészíteni a komplex multivitaminokat?



Ha kiegyensúlyozottan és változatosan táplálkozik a leendő anyuka és magzatvédő vitamint is használ, elméletileg megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és nyomelem jut a szervezetébe ahhoz, hogy a magzat megfelelően tudjon fejlődni. Viszont előfordulhat olyan eset amikor szükség van egy kis rásegítésre.

A nők jelentős része valamilyen mértékben vérszegénynek modható. A vérünkben található hemoglobin szállítja az oxigént a szervezetünkben, így a babához is. És a vérkeringés segítségével jut el minden fontos tápanyag ami szükséges a baba zavartalan fejlődéséhez. Így főként a várandósság ideje alatt nagyon fontos a megfelelő vasbevitel. Amennyiben a kismama vérképe alapján úgy ítéli meg az orvosa, hogy nem elegendő mennyiségű a szervezetben található vas, kiegészítő vastartalmú készítmény szedését javasolhatja.

Szintén gyakori a babavárás során, hogy megnő a szervezet magnézium igénye. A magnézium főként az idegek és izmok működéséért felelős. alkalmazása indokolt például az állapotos időszak alatt fellépő fáradékonyság, ingerlékenység, lábgörcs és hasfal keményedése esetén. Mivel oldja a magnézium a sima izomgörcsöket , így segíthet a korai méhösszehúzódások és a koraszülés megelőzésében. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy minden terhesvitamin tartalmaz magnéziumot, így extra mennyiség magnéziumot csak akkor alkalmazzunk, ha kezelőorvosunk külön javasolja és figyelembe kell venni, hogy a megadott magnézium bevitelt ne lépjük túl.

Fontos, hogy bármit is alkalmazunk, ismerjük meg a készítmény összetételét és tartsuk be az adagolási útmutatót. Minden esetben megfelelő körültekintéssel kell eljárni. ezért minden készítmény használata előtt kérjük ki kezelőorvosunk vagy gyógyszerészünk véleményét, mind magunk és mind a babánk védelme érdekében.
Forrás: https://vitamin-rendeles.109.hu

Termékeink

Kálcium-Magnézium - CalMag citrát 300/150mg (100 )kapszula - Swanson

Kálcium-Magnézium - CalMag citrát150/75mg (150 )kapszula - Swanson

Ezeket olvastad már?

Egri öltönyház

Néhány ártatlan tévedés, ami akár a látásába is kerülhet…

Egyedi reklámajándék

Ingatlanügynökség

Apró hibák, amiket soha ne kövessen el szemüvegkeret vásárlásakor!

Ha el akarja kerülni, hogy a LAKÁSFELÚJÍTÁSA, akár évekig is elhúzódjon...

Új- vagy használt autóra van szüksége?

Mit adjak?

21 kreatív RAKLAP ÖTLET

Rendezvénysátor bérlés

NYUGTASSA és KÉNYEZTESSE egész TESTÉT!

Szekrénysorok

Mi a titka a jó hőszigetelésnek?

Megdöbbentő adatok füstmérgezésről...

Ezért kerékpározz...

Komplett Bőr és Cipőkellék Nyíregyháza

Autóvásárlás UTÁNI teendők!

VÁLLALKOZÓ VAGY? Szeretnél TÖBB VEVŐT az internet segítségével?

Kandalló építés, tervezés

JÓTANÁCSOK virágajándékozáshoz

Éttermi menük Szolnokon

Ha egészséges, jól termő növényeket szeretne a kertjében, akkor...

Lakás felújítás? Padló csere?

Autóját megvásároljuk!

Számítógép szerviz

Egy gyors és hatékony módszer, amely azonnali eredményt ad!

Egyedi konyhabútor készítés

Tudja melyek a családiháza leggyengébb pontjai?

Autómosás fontossága

Egyedi ékszertervezés