Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola

(Békéscsaba) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím: Gábor köz 1.
66/325-636

Az iskola története

* A jelenlegi Kemény Gábor Mûszaki Szakközépiskolát 1966-ban alapították a városi igényeket figyelembe véve Új Gimnáziumként. Az indítás évében 4 gimnáziumi és egy lakatos osztály kezdte meg a tanévet.

* A 60-as években a gimnáziumi oktatás az 5+1-es modell szerint folyt, így a fejlesztés a politechnikai képzés irányába tolódott. Iskolánkban képeztek földmérõket és középfokú egészségügyi szakembereket. A szakképzés folyamatos fejlesztése, korszerûsítése érdekében képzési rendszerünk kiszélesedett. Az érettségi vizsgát követõen gépjármûtechnikai technikus, gépjármûüzemi technikus, vasútüzemi technikus, közlekedésüzemviteli - szállítmányozási technikus végzettség megszerzésére volt lehetõség.

* Az utóbbi években a szakmai tantárgyak tanításához egyre szigorúbb tárgyi és személyi feltételeknek kell megfelelni. Intézményünk fejlesztése mindkét szakmai területen folyamatos.

* Diákjaink jól felszerelt tanmûhelyeinkben, korszerû márkaszervizekben, szállítmányozó munkaterületeken sajátítják el a gyakorlati ismereteket. A Citroën - Hungária Kft-vel kötött szerzõdés alapján készül az a korszerû laboratórium, mely a modern autódiagnosztizálást nagy mértékben segíti.

* Az elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása mellett, sportolásra, a képességek továbbfejlesztésére, a diákönkormányzati munkába való bekapcsolódásra, diákrádiózásra, újságírásra, a számítógépes ismeretek továbbfejlesztésére, az önvédelmi sport fogásainak elsajátítására van lehetõség.

* Bükkszentkereszten iskolai üdülõ áll tanítványaink és szüleik rendelkezésére.

* Tanulóinknak menzai ellátást, a nem helybeli tanulóknak kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani.

* Iskolánk a város központjában helyezkedik el, buszpályaudvartól, vasúti pályaudvartól 10 percnyire.