Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Mechatronikai Gimnázium és Szakközépiskola

(Budapest 11 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetősége:
Rétköz utca 39.
Telefon:

1/246-1367 , 1/246-1364 , 1/246-1366
Fax:
1/246-1365
E-mail:
mecha@mechatronika.hu
Története:
1. Iskolapolgári rendszer, Mechatropolisz városállam diákönkormányzati működtetése.

2. Minden évben megrendezésre kerül a Mechatronikai Napok, mely mindig az iskola legnagyobb szabású rendezvénye, a készülődés már az év elején elkezdődik rá. Ugyanis ilyenkor - 3 napon át - megváltozik egy kicsit az élet az iskolában.
Az első nap átadásra kerülnek az iskola jelképei (többek között az iskola kulcsa is, persze csak jelképesen) a Diákbizottság vezetőjének, majd valamilyen kiállítás kerül megnyitásra; utánna feloldódásképpen pedig Mecha-Buli következik. Másnap nagy harc kezdődik az osztályok között a MECHATRONIKA KUPÁÉRT szórakoztató vetélkedőkkel. Majd következik az eredményhirdetés és a POLGÁRAVATÁS, mely után az iskola új polgárai egy bögre kakaót és egy szelet kalácsot fogyaszthatnak el az iskola ebédlőjében.
Harmadnap kerül megrendezésre a Sport nap, melynek várva várt eseménye a TANÁR-DIÁK kosárlabda mérkőzés és befejezésképpen pedig az éjszakai foci, ahol este 10 órától reggel 6-ig az épületet elhagyni nem lehet.

3. Gólyapróba, gólyaavatás, gólyabál: Minden évben - miután már beilleszkedtek iskolánk új tanulói - október közepén megrendezzük a gólyapróbát, majd az azt követő avatást és bált. A próbán levő feladatokat a negyedikesek állítják össze a diákbizottság közreműködésével, ahol nagyon ötletes feladatok születnek - a képzelet nem szab határt. A végén természetesen a győztes oszály megkapja méltó jutalmát. A gólya avatás alkalmával megkapják a gólyák igazolványukat mely a következőkre jogosítja fel őket:
a, Szüleit tisztelje és nevelje lehetőleg saját érdekei szerint.
b, Tudásával nemcsak saját, hanem társai osztályzatát is emelje. Puskát csak kedvtelésből készítsen.
c, Óráira a tanár hónaalja alatt átbújva érkezzen.
d, Mindíg csak mértékkel igyon. A felsőbb osztályokban mérték: a hordó.
e, Tanáraival egyetértsen, különösen akkor, ha negatív jelzőkkel illetik magukat.
f, Szeresse az állatokat, közéjük tartozzon.

4. Szalagavató a KEK - en. Minden évben december 2. hetén - szombaton - megrendezésre kerül a Kertészeti Egyetem K épületében a szalagavató, amely a negyedisek első megmérettetése az érettségi elött. Először a harmadikosok feltűzik a negyedikesek ruhájára a szalagot, majd az iskola botjára. Ezután következnek az osztályok külön műsorai, majd egy záró buli a feloldódás kedvéért.


5. Télapó és fenyőünnep.


6. Farsangi bál.


7. Osztálykirándulások, tárlat és múzeum látogatások. Szakmai üzemlátogatások (pl. Paksi Atomerőmű, BNV, Ifabo, német középiskolába 2 hetes tanulmányút, stb.)


8. Útlevél, azoknak akik háromszor megkapják az iskolapolgári címet. Az útlevél 25 éven át ingyenes belépést jelent az iskolai rendezvényekre tulajdonosának.


9. Ballagás és búcsúest az ötödikeseknek.