Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Simonyi Károly Szakközép- és Szakiskola

(Pécs) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím: Malomvölgyi út 1.
Telefon: (72) 550-710 (72) 550-710 fax: 550-755

A mai iskola elődjében 1954-ben kezdődött a szakmunkások képzése.

Iskolánk az 1981/82-es tanévtől jelenlegi he- lyén, Pécs kertváros-málomi városrészben kor- szerűen felszerelt, modern épületegyüttesben működik.

Ma a megye második legnagyobb középfokú szakképző intéznénye. Az 1800 nappali tago- zatos tanuló egy része bejáró, illetve kollégista.

Kiemelkedő képességű tanulóink számos győ- zelmet és előkelő helyezést értek el közismereti és szaktárgyakból, valamint a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyeken. Már több éve bevezettük a 9-10. osztályos képzést. Pedagó- gusaink kellő tapasztalatok birtokában segítik a szükséges tudás megszerzését. Ennek birtoká- ban a tanulók az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmák közül választhatnak. E kor- szerű oktatási rendszerben résztvevők négy év alatt tehetnek alapműveltségi és szakmai vizsgát. A hatékony oktató-nevelő munkát segíti a vide- órendszer, a stúdió, a nyelvi labor. A számítás- technika tantárgyi. tanfolyami, és szakköri tanítá- sára alkalmasak szaktantermeink. A számítás- technika alapjaival minden tanulónk megismerke- dik.

A szakközépiskolások gyakorlati oktatása az is- kola tanműhelyeiben, a szakképzős tanulók gya- korlati képzése üzemekben, vállalkozóknál törté- nik.

A tudományos eredmények, kulturális értékek megismerését szolgálja a tizennégyezer kötetes könyvtár , folyóirat- és fonotéka gyűjtemény.

Iskolánk aulája ünnepségek, diákrendezvények színhelye. Az iskolánk életének nincs vége az utolsó kicsengetéssel. Szabadidejükben a tanulók különféle diákkörökben tevékenykednek. Torna- termünk a szabadtéri pályákkal együtt a tömeg- sport és versenysport színhelye.

Célunk - az iskolai hagyományokat megtartva, a gazdasági változásokat figyelembe véve - tájéko- zott, képzett szakemberek nevelése.