Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Az iskoláról

Cím: Üteg u. 15.

Web: http://www.verebelyszki.hu/

Email: iskola (kukac) verebelyszki.hu

Tel: +36-1-340-8132; +36-1-340-8133; +36-1-340-8134; +36-1-349-6744;
+36-1-236-0019; +36-1-236-0889; +36-1-237-0278; +36-1-237-0355
Történet: skolánk komoly hagyományokkal rendelkezõ mûszaki Szakközépiskola. Névadónk, Verebély László a 20.század elsõ felének kiemelkedõ tudósa, professzora volt, akit elméleti és gyakorlati munkássága egyaránt európai hírû szaktekintélyé emelt.

Öröksége szellemében intézményünk igen sokszínû oktató-nevelõ feladatot lát el az általános középiskolai képzéstõl az elektrotechnikai technikus ill. számítástechnikai programozó szakképzésig. Mindezek megvalósítását technikai felszereltségünk és sokoldalú nevelõtestületünk biztosítja.

Az elmúlt fél évszázadban mi képeztük a villamosenergia-ipar középfokú szakembereit, munkánk országos hírû, diákjaink keresettek. 9 éve, a számítástechnika-informatika bevonásával bõvítettük profilunkat.

Változatlan célkitûzésünk, hogy a tanárok és diákok közös munkájával olyan szakembereket képezzünk, akik érvényesülni tudnak majd az élet bármely területén. Oktatásunk általános szakközépiskolai képzésre épül, majd az érettségit követõen kétéves szakképzéssel folytatódik.

A piacképes tudás megalapozásához hozzájárulnak az informatikai, szakmai idegen-nyelvi és gyakorlati ismeretek megszerzése.

Nagy hangsúlyt fektetünk tehát diákjaink számítástechnikai és idegen-nyelvi ismereteinek bõvítésére. Jól felszerelt informatikai hátterünk felhasználásával, magas szintû oktatásunkkal ECDL vizsgaközpont lettünk, a CISCO laboratórium kiépítése folyamatban van.

Heti 5 órában tanítjuk a választott idegen-nyelvet, a 10. évfolyamtól pedig megkezdõdik a második idegen-nyelv elsajátítása. A választható nyelvek az angol és a német. A nagyobb hatékonyság érdekében csoportbontásban oktatjuk a matematikát, az idegen nyelvet és az informatikát.

Érettségi utáni szakképzésünknél az elméleti ismeretanyagot mérõlaboratóriumunkban, tanmûhelyeinkben tapasztalati úton is feldolgozzuk, így mélyebb elsajátítást biztosítunk. Az UNESCO Asszociált Iskolák Programjához kapcsolódva hangsúlyt fektetünk a környezetvédelmi problémák feltérképezésére is. Testvériskolai kapcsolataink (német, holland, norvég iskolákkal) és pályázati források segítségével az uniós normákhoz igazodó, piacképes tudásanyagot közvetítünk. Ennek érdekében folyamatosan figyeljük, ellenõrizzük diákjaink tanulmányi eredményét. A gyengébb teljesítményt nyújtó tanulóink kiscsoportos foglalkozásokon felzárkózhatnak, a kiváló képességû diákjaink pedig tehetséggondozásban (szakkörökön, elõkészítõkön) vehetnek részt.

Az Országos Szakmai Tudományi Versenyeken tanulóink rendszeresen kiemelkedõ eredményeket érnek el.

Külkapcsolatainkat folyamatosan bõvítjük. Nemzetközi projektekben veszünk részt, amelyeknek révén a nyelvek gyakorlására, más országok fiataljainak megismerésére is lehetõség nyílik.

A szûkebb értelemben vett iskolai tevékenységet hagyományõrzõ ünnepségek illetve vidám, szabadidõs programok színesítik.

Ezek közül a legnagyobb szabásúak a kilencedik évfolyamosok avatóval egybekötött Gólyabálja, a végzõsök Szalagavató-estje majd ballagása, a fordított-nap, amikor tanár és diák szerepet cserél, a Verbély-nap, amely tiszteletadás névadónk emlékének és emellett érdekes programokkal tarkított iskolaünnep, a minden diákot "szó szerint" megmozgató Sportnap és még sorolhatnánk.

Havi rendszerességgel színházlátogatásokat is szervezünk, ahova a szülõket is szeretettel várjuk.

Nyitottságunk nemcsak elméleti síkon jelentkezik, hiszen évente egyszer, november hónapban minden érdeklõdõ elõtt megnyitjuk kapuinkat, s bárki megismerheti képzési struktúránkat, órát látogathat, bepillantást nyerhet iskolai életünkbe.

Intézményünk 56 éves múltja, gazdag jelene számunkra biztos garancia jövõnket tekintve is.