Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Gundel Károly Vendéglátóipari Idegenforgalmi Szakképző Iskola

(Budapest 9 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetősége:
Ecseri út 5-7
igazgató: Kóbor Zoltán Elérhetőségek:
telefonszám: 06-1-2806820 fax: 06-1-3472302
Története:
Az iskola 1952 szeptemberében nyitotta kapuit, mint az ország – akkor egyetlen érettségit adó vendéglátóipari középszintű vezetőket képző intézménye, Közétkeztetési Technikum–ként.

Az 1958/59-es tanévtől új nevet kapott az iskola – funkcióját megtartva, továbbra is egyetlenként - Vendéglátóipari Technikum lett, országos beiskolázási funkcióval.

Az 1960-as évek közepén az iskolánkat is elérte az újítás szele és 1967-től Vendéglátóipari Szakközépiskola lett, és megszűnt egyeduralkodásunk a vendéglátóipari középvezető képzésben, mert több azonos típusú iskola jött létre az országban. Hosszú évekig társbérletben voltunk a Berzsenyi Dániel Gimnáziummal, míg végre a Belkereskedelmi Minisztérium felépítette jelenlegi “üvegpalotánkat” és végre önálló épületben folytathattuk munkánkat 1974 januárjától az Ecseri út 5-7 alatt.

1990-ben a Gundel család hozzájárulásával felvettük a Gundel Károly nevet.

Az évek során sok olyan híres tanulója volt az iskolánknak, akik a szakma vezető emberei illetve kiváló sport eredményeket értek el.
Az iskola ma is a vendéglátóipari és idegenforgalmi szakképzés egyik legnagyobb intézménye.2009 óta öt társiskola együttműködéseként létre jött a Gundel Károly TISZK.

Nappali tagozaton több mint 1800 tanuló ismerkedik a vendéglátó és idegenforgalmi szakmával.

Az elméleti oktatás teljes mértékben, a gyakorlati képzés nagy része az iskola falain belül folyik. Természetesen igénybe vesszük gazdálkodó szervezetek üzleteit is főként a nyári szakmai gyakorlatok teljesítésénél. Megfelelő nyelvtudás birtokában lehetősége van a tanulóinknak nyári külföldi gyakorlatra is.

A gyakorlati képzést segítik az iskola korszerű tankonyhái, felszolgáló termei. A kémiai, fizikai és biológiai előadók, valamint a számítástechnikai és írógéptermek, a könyvtár mind azt szolgálják, hogy tanulóink a szakmai képzésen túl megtalálják az érdeklődési körüknek megfelelő tudásfejlesztési lehetőségeket.