Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Ált. Isk. és Gimnázium

(Budapest 18 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Beiskolázási felelős: Szőke Lászlóné igh.
OM azonosító: 035322
Cím: Vörösmarty Mihály u. 64.
Telefon: (1) 294-4193*, (1) 294-4831
Fax: (1) 294-4193
E-mail: titkarsag(KUKAC)vmzene.hu
Honlap: www.vmzene.hu | www.vorosmartyiskola.hu
Történet: Az iskolát 1925-ben alapították, jelenlegi épületében 1957 óta működik. Körzeten kívüli intézmény, tanulói létszáma 620 fő. Az ország egyik első ének-zene tagozatos általános iskolája, melynek gimnáziumi tagozatát 1991-ben alapították. A 8+1+4 évfolyamos szerkezetben ének-zenei, angol, német és poétika tagozat működik. Ezt egészíti ki a hangszeres képzés, a ritmikus sportgimnasztika, valamint a néptánc tanítás. Kulturált szabadidős tevékenységet biztosít tanulói számára: kézműves, üvegfestő, sakk szakkör formájában, és iskolán kívüli programokkal: úszásoktatás, színház- és múzeumlátogatás, hétvégi túrázás, télen síelés, nyáron 100-150 fő részére táborozási lehetőségekkel. Igény szerint hitoktatást is biztosítunk.
Az iskola a humán és a művészeti szakok oktatását tartja kiemelt feladatának, de valamennyi tantárgyból kimagaslóan jók a tanulmányi eredmények. A gimnáziumi továbbtanulás 90, a főiskolai-egyetemi 50 %-os. Az intézmény 1986 óta az ELTE kutatóhelye több neveléstudományi témában, és 2004 óta az ELTE gyakorlóhelye biológia, matematika, történelem, angol, informatika tantárgyból. Tíz éve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorló gimnáziuma. Számos kulturális feladatot is ellát: kerületi és budapesti Vörösmarty Szavalóversenyt, Karácsonyi hangversenyt, komolyzenei gálaműsorokat, mozgásművészeti és néptánc bemutatókat rendez. Két nemzetközi Socrates program résztvevője, több külföldi iskolával ápol szakmai partneri kapcsolatot. Nagy hírű gimnáziumi leánykara több hazai és nemzetközi díj birtokosa.
A gimnáziumi tagozatok mellett az iskola siker ágazata lett az öt évfolyamos angol és a német idegen nyelvi előkészítő tagozat, amely a 10. évfolyam végén középfokú nyelvvizsgát és ECDL képesítést nyújt. Az iskolát szakmai sikereinek elérésében pályázaton elnyert összegek, a szülők támogatása, az iskola Vidámság Háza Alapítványa segíti.