Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Az iskoláról

Elérhetőség:
Lóczy Lajos u. 11.
Telefon: +36 1 326 9071
Fax: +36 1 326 8620
E-mail: info@pasareti.sulinet.hu
Története:
Iskolánkról

A Pasaréti Gimnázium 1995-ben alakult. A Fővárosi Önkormányzat engedélyével, az ELTE szakmai felügyeletével átdolgozott helyi tanterve alapján, annak gyakorlóiskolájaként működik. A képzés négy, hat és nyolc évfolyamos gimnáziumi tagozaton, osztályonként 10-15 fővel folyik. A tanulók emelt óraszámban tanulnak idegen nyelveket. A nyolcadik évfolyam után választható a Nyelvi előkészítő tagozat, amely az angol nyelv elsajátítását célozza meg. A kilencedik évfolyamtól a Két tanítási nyelvű tagozaton, angol nyelven sajátíthatják el a tananyagot a felvételt nyert fiatalok.


Az iskolai oktató-nevelő munka fő célkitűzése a növendékek szaktárgyi tudásának megalapozása és magas szintre hozása, valamint felkészítésük felsőfokú tanulmányaik megkezdésére. Kiemelt szerepet kap az élő idegen nyelvek (angol, német, olasz, francia, spanyol és orosz) magas szintű oktatása. A tanulók általános műveltségének megalapozása érdekében jelentős hangsúlyt fektetünk a klasszikus erkölcsi értékrend közvetítésére. Az iskola fontosnak tartja, hogy praktikus ismereteket is adjon, ezért a diákok tanulmányaik befejezéséig tanulnak informatikai (Windows, Microsoft Office, Web-szerkesztés) alapismereteket. Az érettségi vizsga előtti utolsó két évben, a továbbtanulás érdekében, a következő fakultációs lehetőségek közül választhatnak tanulóink: matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, mozgókép-és médiaismeret, jogi alapismeretek, közgazdaságtan, pszichológia, Európai Uniós ismeretek, idegen nyelvek, fizika, kémia, biológia, művészettörténet és rajz.
A fentiekben megfogalmazott oktatási célok megvalósulását a következetes pedagógiai munka segíti. A legjobb tanulók jutalmazásban részesülnek.
Az iskola magas, de egyértelmű és teljesíthető követelményeket támaszt a tanulókkal szemben, a követelmények teljesítését folyamatosan ellenőrzi, és rendszeresen tájékoztatja a szülőket. Az iskolavezetés kiemelt jelentőséget tulajdonít a hatékony és folyamatos tanár-szülő kapcsolat fenntartásának. Ennek végrehajtása elsősorban az osztályfőnöki karra hárul.
A tanórán kívüli szabadidős tevékenységek a következők: tantárgyi és egyéb szakkörök, melyeknek célja a tehetséggondozás, versenyre készülés, felzárkóztatás, azaz a tanórákon lemaradt vagy azokról kimaradt diákok segítése, nyelvvizsga előkészítő kurzusok, sportkörök (labdarúgás, kosárlabda, úszás, tenisz). Az iskola rendszeresen szervez bel- és külföldi kirándulásokat, tanulmányi- és sporttáborokat.
A tanári kar diplomás, több éves általános iskolai és középiskolai tanítási gyakorlattal rendelkező fiatal, dinamikus tanárokból áll. A gimnáziumba jelentkezőknek nem kell központi felvételi vizsgán résztvenni, a felvétel a tanulmányi eredmény alapján történik.

Az iskola működésének gazdasági hátterét alapítványi támogatások biztosítják.

Fenntartó: Alapítvány a Pasaréti Gimnázium létesítésére és működtetésére

Bankszámlaszám: 10104105-56274046-00000006



Iskolánk címe és telefonszámai

Név: Pasaréti Gimnázium
OM azonosító: 035343
Cím: 1022 Budapest, Lóczy Lajos u. 11.
Igazgatói titkárság: 326-90-71, 326-86-20
Fax: 326-86-20
E-mail: info@pasareti.sulinet.hu

Az iskola nyitva tartása tanítási napokon

Iskola:
Hétfő - csütörtök: 7.30 - 17.00
Péntek: 7.30 - 16.00
Titkárság:
Hétfő - csütörtök: 7.45 - 16.00
Péntek: 7.30 - 14.00
Iskolaorvos és védőnő:
Péntek: 9.00 - 11.00
Az iskola megközelíthetősége:

* A Moszkva térről a 149-es busz segítségével, amely munkanapokon 7 percenként jár. A Gábor Áron megállónál kell leszállni – menetidő 12 perc.
* A Nyugati pályaudvartól a 91-es és a 291-es busz segítségével – az Orló utcánál kell leszállni, majd leballagni a Lóczy Lajos utcán, a 11-es házszámig.
* A Moszkva tértől a 91-es busz segítségével - szintén az Orló utcánál kell leszállni.
* A Libegőtől a 291-es busz segítségével - erről is az Orló utcánál kell leszállni.
* A Pasaréti térről az 5-ös busz segítségével a Gábor Áron utca megállóig, majd felgyalogolni a Gábor Áron utcán.


A heti munkarendről általában

A tanítási órák 8.30-kor, míg a külső helyszínen (sportpálya, sportcsarnok) tartott testnevelés órák
8.00 órakor kezdődnek. A délelőtti foglalkozások legkésőbb 14.45 - kor befejeződnek, majd 15.00 - kor kezdődnek a délutáni foglalkozások:

* konzultációk vagy korrepetálások,
* a diáksportkör foglalkozásai,
* szakköri foglalkozások és emelt szintű órák.
* táncfoglalkozások
* tanulószoba a kisgimnazistáknak

Étkezés

A gimnáziumban a diákok előfizethetnek ebédre, amelyet havonta előre az iskolatitkárnál lehet befizetni, az adott hónapot megelőző héten.

Az iskola vezetősége

Pintér Zsolt
igazgató


Titkárság

Szénásiné Felcsuti Zita
iskolatitkár