Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Hunfalvy János Fővárosi Kéttannyelű Külkereskedelmi,Közgazd.Szki

(Budapest 1 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím: Ponty u. 3

Tel: 201-0122
Fax: 202-0130

1251 Budapest
Postafiók 110

E-mail:
iskola@hunfalvy.hu

igazgató:
plank.tibor@hunfalvy-szki.hu
Története:
ISKOLATÖRTÉNET 2005-TŐL

2007. V. Az országos kompeteciamérés eredményei szerint szövegértésből az ország kb. 600 szakközépiskolája közül a 2. , matematikából a 15. helyen áll.

2007. IV. A Fővárosi Közgyűlés 2007. április 11.-i ülésén jogutóddal megszünteti a Földes Ferenc Szakközépiskolát és 2007. július 1-től jogutódként a Hunfalvyt jelöli ki.
2007. IX. Évnyitó a Hunfalvy két épületében a Ponty utcában és a Jurányi utcában: több, mint ezer diákkal.
2007. X. Sikeres pályázat révén új nyelvi labor kerül kialakításra.
Innovatív roadshow a Hunfalvyban

2008 IX. Sikeres Comenius pályázatok indulnak - egy angol nyelvű: telgtei középiskolával, és egy négyoldalú, francia nyelvű: spanyol, ciprusi, német iskolákkal
2008. X. Országos japán szónokversenyt rendezünk, hunfalvys különdíjjal.
2008. XI. 10 éves a francia kéttannyelvű oktatás a Hunfalvyban - Országos verseny a kéttannyelvű francia iskolák számára
Épületünk:


Az 1896/97-es tanévet a Ponty utca és a Szalag utca sarkán álló épületben kezdték el (ezeket az utcákat akkor is, mai is mindvégig így hívják) úgy, hogy rövidesen új épület építésére kerül majd sor. Ebben az új épületben az első tanévnyitó 1899. szeptember 1-én volt.

1934-ben az 50 éves évfordulókor Hóman Bálint Közoktatásügyi Miniszter kezéből vehetett át dicsérő oklevelet Stróbel Ernő igazgató. Az egyre népszerűbbe váló oktatási intézmény folyamatosan bővült ezután. Az épületben működő elemi iskolától termeket kaptak és építkezések is történtek. A második világháború amellett, hogy szétzúzta az iskolát, súlyosan megrongálta az épületet is. A jobbító szándék és igyekezete azonban az első lehető pillanattól az újrakezdésen fáradozott. A szertárak, a könyvtárak állományának pótlása, a "tüzelőadományok" lehetővé tették az oktatást.

Az ötvenes évek első felében név-, profil- és irányváltások voltak átmenetileg, de az épület renoválására, felújítására sor kerülhetett. 1959-ben a 75 éves jubileumot megújult intézményben ünnepelhették elődeink.

1975 a nagy rekonstrukció kezdetét is jelentette. Két évre a Jurányi utcai, akkori Hámán Kató Közgazdasági iskolába költöztünk át. 1977-ben modernizált, új tornacsarnokkal, szaktantermekkel rendelkező épületbe költözhettünk vissza. 1983-ban a nagy Tornasátor készült el. 1986-ban az iskolaépület a Tetőtérrel bővült.

1996-ban új épületszárnnyal bővült iskolánk, ahol 100 négyzetméteres taniroda, 13. és 14. éves tantermek, számítógépes termek és tornaterem van.
Névadónk:
Hunfalvy János élete (1820 - 1888) és munkássága
Hunfalvy János halálának 120. évfordulója alkalmából készült prezentációt tekinthetnek meg az oldalsó menüpontok segítségével.
Bevezető

Hunfalvy János neve és iskolánk, minden egykori és jelenlegi hunfalvys diák gondolkozásában elválaszthatatlan egymástól. A székesfőváros erről a névadásról 1926-ban döntött, és azóta a szerencsés választással a XIX. századi nagy tudós, patrióta nevét viseli intézményünk. Jó lenne, ha az Ő példája és szellemi öröksége ösztönözne minket.
Házát és sírját valamennyi hunfalvys diák felkeresi. Az 1984-ben elkészült modern mellszobrának a diákok karizmatikus erőt tulajdonítanak. Az iskolába lépve az előtérben ez a szobor fogadja Őket minden reggel. De vajon életútját, tudományos pályáját igazán ismerjük-e? A reformkortól a XIX. század végéig ívelő életpálya magában foglalja a század magyar történelmét is. Példát ad a küzdelemre, a megújulásra és új utak keresésére.



A film Varga Jenőné földrajz-történelem tanár (iskolánk tanára volt 1957-1989) és Pagurka Anna magyar-könyvtár szakos tanár (iskolánk tanára és könyvtárosa volt 1966-2004) áldozatos, sok évtizedes kutatómunkája alapján készült.

A film létrejöttét köszönhetjük az elmúlt negyven év helytörténeti szakkörös diákjainak is.
A film forgatókönyvét írta és képeit összeállította:
Kovács Tiborné
Hang:
Géczyné Megyeri Mariann
Galgóczy Gábor
Hangtechnika: Babucsik Zoltán
Vizuális technika: Galgóczy Gábor
2008