Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

Az iskoláról

Elérhetőség: Kadarka u. 25-27
# Tel.: ( +36 74 511-077 )( +36 74 511-036 )
# Titkárság E-mail titk@ibela.sulinet.hu
Történet: Iskolánk az 1967-es alapítástól a nyolcvanas évek közepéig Tolna megye egyetlen érettségit adó műszaki középiskolája volt, mely az ipar változó igényeinek megfelelően többször is profilt váltott. A Rózsa Ferenc Műszaki Szakközépiskola néven közismertté vált intézmény, vonzó volt a megyében, de távolabbi településeken is. Sok fiatal részesült itt színvonalas képzésben és kapott személyisége formálódásához emberi indíttatást.
Az elmúlt évtizedben az oktatás társadalmi - gazdasági környezete megváltozott, a közoktatás rendszere jelentősen átalakult. Az átalakulás részese az I. Béla Gimnázium és Informatikai Középiskola, mely a jó hírű műszaki szakközépiskolából vált vegyes profilú - gimnáziumi és szakközépiskolai képzést folytató - középiskolává.
Az 1992-es gimnáziumi profilváltás óta intézményünk helyzete stabilizálódott. Megújulásra képes nevelőtestülete az iskolát néhány év alatt gimnáziumként is vonzóvá és elismertté tette a szülők és diákok körében. Differenciált képzést kínáltunk, családias, az egyéniséget elfogadó légkört teremtettünk. Az informatikai szakközépiskolai képzés 1996-os, majd az ezt követő érettségi utáni informatikai profilú szakképzés bevezetésével korábbi műszaki hagyományaikhoz és a város illetve a megye fejlesztési törekvéseihez kapcsolódtunk.
Az iskola első 25 évéről egy 1992-ben készült jubileumi emlékkönyv ad áttekintést. A profilváltást követő átmenet első szakaszáról az 1999-ben megjelent Emlékkönyv számol be. A változás éveiben intézményünk nemcsak a képzés szerkezetében, objektumaiban és tárgyi feltételeiben újult meg, hanem lényegesen megváltozott a tanulóifjúság és a tantestület összetétele is. A 2004-ben megjelenő emlékkönyv az utóbbi öt év oktató-nevelő munkával telt időszakáról ad képet.
Partnereink igényeinek mind teljesebben szeretnénk megfelelni. Ezért ISO 9001-2000 szabvány szerint kiépített minőségbiztosítási rendszert működtetünk, hogy alkalmazásával a partnerközpontú működést egyenletesebbé, megbízhatóbbá tegyük, minőségcéljaink pedig elérhetővé váljanak.
A 2004-2005-ös tanévet az Európai Unió polgáraiként kezdjük meg. Az új igényekhez képzési kínálatunk bővítésével és a színvonalas, eredményes működést továbbépítő jövőkép formálásával alkalmazkodunk.