Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Savaria Közlekedési Szakképző Iskola és Kollégium

(Szombathely) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Cím: Hadnagy utca 1.

E-mail:


savaria@savaria-szki.hu

Fax:


(94) 500-267

Telefon:


(94) 500-260
Történet: A SAVARIA Közlekedési Szakképző Iskola és Kollégium fél évszázados fennállása alatt mindig arra törekedett, hogy magas színvonalú és igényes nevelő-oktató munkával eredményorientált tanulási környezetet teremtsen tanulói számára.







Képzési rendszerünkben a kötelező foglalkozásokon túl tanulóinknak lehetősége van különböző szakkörökön (angol, német, számítástechnika, elektronika) részt venni, délutánonként az Interneten böngészni, multimédiás anyagokkal dolgozni.







A sportolni vágyóknak a különböző sportkörökön túl nyári sport tábort, környezetvédelmi tábort és télen sítúrát szervezünk.







A képzés valamennyi szakaszában (középfok és szakképzés) alapozunk az önálló gondolkodásra, a kreativitásra, a nyitottságra és a jó kommunikációra, hogy tanulóink személyi tulajdonságainak fejlesztésével alkalmassá váljanak a továbbtanulásra, illetve a munkába állásra egyaránt.







Iskolánk az ország egyik legeredményesebb iskolája a közlekedési szakmai tanulmányi versenyek vonatkozásában, de a sportban is olyan világklasszisokkal dicsekedhetünk, mint Gécsek Tibor, Horváth Attila atléták, hogy csak néhány nevet említsünk.







Iskolánkban idegen nyelvként németet vagy angolt tanulhatnak a tanulók választásuk szerint.





Számítástechnikai ismereteket négy éven keresztül (9-12.) heti két órában csoportbontásban oktatunk.





Az iskolánkban kb. 18000 kötetet számláló könyvtár működik. Az állomány 90%-a szabadpolcon (szépirodalom, ismeretterjesztő irodalom), 10%-a kézikönyvtári állományban, csak helyben használható. A folyóiratok (a könyvtárunk 40 féle kiadványt járat ) hathatósan segítik a pedagógusok és a diákok tájékoztatását a legfrissebb információkról. A könyvtárban könyvtárhasználati órákat is tartunk, melyekkel elősegítjük a helyes könyvtárhasználati szokások kialakítását.





Az iskola diákönkormányzata az intézmény megalakulása óta tevékenykedik A vezetőség 11 főből áll. A rendszeresen összehívott vezetőség foglalkozik a diákokat érintő problémákkal, feladatokkal. A munkálatokban segítséget nyújt a diákönkormányzatot patronáló tanár. A diákönkormányzat gyümölcsöző kapcsolatot tart fenn a város és a megye hasonló szervezeteivel. (Városi Diákönkormányzat, Vasi Diákszövetség ) A tanév során sok színes, változatos programmal szolgálja a tanulók művelődését, szórakozását.( különböző országok kultúráját bemutató programok, hasznos szabadidős elfoglaltságok).





Az iskola 150 férőhelyes ebédlőjéhez tartozó konyhát az ELAMEN Rt. működteti. Igény esetén a diákoknak lehetőségük van a menza igénybevételére. Az óraközi szünetekben a tanulók a büfé szolgáltatásait is igénybe vehetik.




Továbbtanulási lehetőségek
Érettségi vizsgára az jelentkezhet, aki a 12. évfolyam követelményeit is sikeresen teljesíti.




Az érettségi vizsga tantárgyai:

*

magyar nyelv és irodalom
*

matematika
*

történelem
*

idegen nyelv
*

szabadon választott tantárgy

Egyetemi, főiskolai (felsőfokú) továbbtanulás csak sikeres érettségi birtokában folytatható. Ugyancsak az érettségi megléte a feltétele a nálunk induló valamennyi OKJ-s szakmai képzésben való részvételnek.