Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola és Kollégium

(Győr) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Szabolcska u. 5.
Tel: 96/523-600
Történet: Táncművészeti tanszak




Az iskolánk táncművészeti tanszakán professzionális klasszikus balett táncművész képzés folyik. Az itt tanuló diákjaink száma 233 a 2006/2007-es tanévben. Az első évfolyamtól a negyedik évfolyamig előkészítő gimnasztikában, míg az ötödik évfolyamtól kezdődően a diploma kézhezvételének időpontjáig szakképzésben részesülnek az itt tanuló diákjaink. Magas óraszámban – heti 10 órában – klasszikus balettet tanulnak és évfolyamonként változóan képzést kapnak még a „második” órák keretén belül: spicc, emelés, modern, kontakt, képességfejlesztés, karaktertáncok, jazz, ritmus, társastánc, színészmesterség tánctörténet és táncműelemzés tantárgyakból. Felosztás a következő:

1.évfolyam:előkészítő gimnasztika, néptánc
2.évfolyam:előkészítő gimnasztika, néptánc és úszás
3.évfolyam:előkészítő gimnasztika, néptánc
4.évfolyam:előkészítő gimnasztika, néptánc, akrobatika
5.évfolyam:balett, néptánc, társastánc, képességfejlesztés, akrobatika
6.évfolyam:balett, néptánc, társastánc, képességfejlesztés, akrobatika
7.évfolyam:balett, modern tánc, társastánc, jazz
8.évfolyam:balett, modern tánc, társastánc, jazz
9.évfolyam:balett,modern/kontakt,spicc,karaktertánc,repertoár,ritmus színészmesterség tánctörténet
10.évfolyam:balett,modern,spicc,emelés,karaktertánc,repertoár,ritmus,színészmesterség tánctörténet
11.évfolyam:Klasszikus szak: balett,modern,spicc,emelés,repertoár,ritmus,art jazz,színészmesterség ,és táncműelemzés, Modern szak:balett,partnering,kontakt,art jazz,
12 .évfolyam: balett, modern, spicc, emelés, repertoár, ritmus, tánctörténet és táncműelemzés.


A sikeres képesítővizsga, valamint a vizsgakoncert bemutatása után táncművész szakképesítést kapnak végzős diákjaink. Végzett növendékeink, olyan egyetemes műveltséggel, magas fokú mozgáskultúrával, technikai tudással és előadói képességgel bíró ifjú tehetségek, akik alkalmasak színpadi szóló vagy kartáncosi feladatok igényes megvalósítására, előadására.A tanszak aktívan bekapcsolódik a város, a régió, az ország kulturális életébe.Sőt nem ritka, hogy a határokon túl is szépen szerepelünk a különböző művészeti rendezvényeken. Diákjaink fellépésekkel, önálló táncbemutatókkal örvendeztetik meg a művészetek iránt érdeklődő közönséget. Erre nagyon jó példa Győrben a Barokk fesztivál, a Könyvszalon, Tavaszi fesztivál, a kétévente megrendezett Táncfesztivál, ahonnan az iskola sem hiányozhat. Sok felkérést kapunk ezen kívül még az ország különböző pontjairól, sőt az országhatáron kívülről is. Célunk a határok kibővítése mind térben, mind időben és mind tudásban. Ezért hívunk meg időről - időre országosan elismert koreográfusokat, tanárokat, hogy segítsenek e cél megvalósításában.








Képzőművészeti tanszak




A magyarországi képzőművészeti képzés több mint 150 éves hagyománnyal rendelkezik.E hagyomány továbbvivője iskolánk képzőművészeti tagozata, ahol a klasszikus képzőművészeti műfajok mint szakok működnek, azaz festő, szobrász és grafikus szakon tanulhatnak diákjaink. A Győri Tánc és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium KépzőművészetiTagozata 9-13. évfolyamon működik. A művésztanárok magasan képzettek, a hazai és nemzetközi művészeti élet ismert résztvevői, közülük többen tanítanak egyetemeken is. Az akadémista hagyományokból kiválasztottuk azokat a tárgyakat, amelyeket fontosnak gondolunk a 21. században is, így foglalkozunk anatómiával, tárgyábrázolással, rajzi, festői technikák megismerésével, a festészet a grafika és szobrászat eszköztárának használatával. Elméleti támogatást ad mindezekhez a művészettörténet, az ábrázoló geometria, a betűrajz és népművészet tantárgyak oktatása. A hagyományos oktatási struktúrát kiegészíti a kreatív művészeti lehetőségek biztosítása a festő, szobrász és grafika szakokon, itt kis létszámban egyéni programok bontakoztatják ki a gyerekek tehetségét.Használjuk természetesen az új technikákat is a digitális képfeldolgozástól a szitanyomásig.Állandó kapcsolatban vagyunk a Városi Művészeti Múzeummal, amelynek kortárs kiállításait a tanulókkal közösen látogatjuk, elemezzük és értékeljük. A helyi jó lehetőségek mellett megkeressük a távoli értékeket is, így a budapesti kiállításokat éppúgy felkeressük, ahogy pl. Bécsbe is gyakran ellátogatunk. Célunk a képzőművészet alapjainak átadása, a szabadon fejlődő személyiség gondozása, a kreatív erők felszabadítása. Ezekkel az értékekkel tanulóink sikerrel pályázhatnak művészeti felsőoktatási intézményekbe és hosszú távon rendelkezhetnek olyan szakmai készségekkel, amelyek nélkülözhetetlenek bármely képzőművészeti tevékenységhez.