Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnázium

(Kiskőrös) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím: Árpád u. 4.
Tel: 78/311-933
Email: psgksz@ktkt.suli.hu
Történet: A KTKT Általános Iskola és Középiskola Petőfi Sándor Gimnáziuma, Kertészeti Szakközépiskolája Bács-Kiskun megye szívében, Kiskőrösön található. Iskolánk a térség meghatározó középfokú oktatási intézménye, tanulóink számottevő része a környező településekről érkezett. Fenntartónk a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás, szakképző intézményként a Dél-Bács-Kiskun Megyei Szakképzés-fejlesztés Konzorcium tagjai vagyunk. Az intézmény történetét megtalálja honlapunkon, a "Történeti áttekintés" menüpont alatt.

Pillanatnyilag 753 nappali tagozatos diákunk van, akik 4-6 osztályos gimnáziumi vagy szakközépiskolai tanulmányokat folytatnak. Közoktatási feladatainkon kívül felnőtteknek is kínálunk szakmai és informatikai képzéseket.

Iskolánk vezetői és pedagógusai elkötelezettek az oktatás minősége iránt. Fontos feladatunk az elmúlt évtizedek során megszerzett országos szakmai elismertségünk, jó hírnevünk megtartása. Elsődleges célunk, hogy diákjainkat felkészítsük az egyetemi, főiskolai tanulmányokra, és olyan tudásalapot biztosítsunk számukra, melyre egész életük során támaszkodhatnak.

A sokrétű tudásanyag mellett azt is fontosnak tartjuk, hogy a világra nyitott, érdeklődő, önálló gondolkodásra képes fiatalokat engedjünk útjukra. A tanórákon kívül számos szabadidős foglalkozás, szakkör, sportkör, kirándulás és tábor is várja tanítványainkat.