Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Az iskoláról

Küldetésünk:

Iskolánk a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó tevékenységeket biztosít. Pedagógiai tevékenységünk középpontjába az emberközpontú nevelést állítjuk.

Intézményünkben fontos a tudás, a szilárd, biztos ismeretek nyújtása, az egy életen át tartó tanulás megalapozása, kulcskompetenciák fejlesztése, a társadalmilag elfogadott értékek, a hagyományok, a nemzeti kultúra átadása és ápolása.

Fontos pedagógusaink számára a tanulás szeretetének és a személyes fejlődésnek, egyéni képességeknek a kibontakoztatása és folyamatos művelése.

Célunk a partnerközpontú szemlélet kialakítása: pedagógusoknak a szülőkkel, a diákokkal és más partnerekkel való szoros együttműködése.

2009-ben, majd 2012-ben is elnyertük az ÖKO ISKOLA címet. A környezettudatos gondolkodást gyakorlati foglalkozások keretében az év során sokféle tevékenységünkbe beépítjük.

Akkreditált tehetségpontként működünk 2019-től. Nagy gondot fordítunk arra, hogy minél hamarabb felismerjük a tehetséges, jó képességű gyerekeket. A tehetséges tanulók számára tanórán kívüli foglalkozásokat indítunk: tantárgyi szakkörök, énekkar, rajz szakkör, barkács, környezetvédelem, számítástechnika, sport és média.

Kiemelten foglalkozunk a művészeti neveléssel, rajz szakkörre járó diákjaink sikeres pályázatokkal öregbítik iskolánk hírnevét.

2019-2020-as tanévtől az Oktatási Hivatal bázisintézményévé váltunk, a vizuális nevelés a hátránykompenzáció jegyében jó gyakorlatunkkal.

Fontos feladatunknak tartjuk a sajátos nevelési igényű és tanulási nehézségekkel küzdő tanítványaink fejlesztését, megsegítését. Iskolánk saját gyógypedagógusa és fejlesztő pedagógusa integráltan foglalkozik a gyerekekkel, jól felszerelt fejlesztő szobában.

Iskolánk részt vett az Erasmus+ programban, ahol a projektek során 6 ország tanulóinak van lehetősége nyelvi kompetenciáikat fejleszteni.

Minden évben sikeresen pályáztunk a Határtalanul programra, melynek keretében határon túli magyar lakta településeket meglátogatva 7. osztályos diákjaink magyarságunk gyökereit, a magyar kultúránk részét ismerhetik meg 1-1 hetes tanulmányi út alatt.