Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Az iskoláról

Cím: Újlak u. 110.
Iskolánk az 1983/84-es tanévben nyitotta meg kapuit az akkor még épülő lakótelepen. A beköltözések nagy száma miatt 1986 szeptemberében közel 2200 gyerek kezdte meg az új tanévet, évfolyamonként néha 12 osztállyal. Folyamatosan laktuk be az új épületet, elkészült az 1080 m2-es tornacsarnok. Ekkor indult első osztályban testnevelés és rajztagozat, harmadik évfolyamon pedig angol tagozat.
Az 1986/87-es tanévben újabb 8 tanteremmel bővült az iskola. Az 1990/91-es tanévben elértük a „csúcsterhelést” A 2400 tanulót 95 tanulócsoportban 207 tanár foglalkoztatta. Az 1989/90-es tanévtől minisztériumi engedéllyel - előbb kísérletként, majd egyedi megoldásként -, tehetséggondozó osztály indult, ahol már első évfolyamtól kezdve indult az angol és az orosz nyelv tanulása. A gyermekek táncot és hangszeres zenét is tanultak.
Az 1992/93-as tanév újabb változást hozott az iskola életében. Ekkor indult el a két éves speciális szakiskolai képzést adó háziasszonyképző; amely lehetőséget nyújtott a középiskolákba sikertelenül felvételiző 8. osztályt elvégző tanulók továbbtanulására. Itt a diákok olyan szakmai képzésben részesültek, mellyel háziasszonyi teendők ellátására, kis mérető vendéglátó egységekben alkalmazottként való elhelyezkedésére, illetve szociális munkás, beteggondozói feladatok ellátására képesítették őket. A szakiskola helyileg a jelenlegi Családvédelmi Központ épületében működött. A demográfiai változások miatt az 1997/98-as tanévben megszűnt a háziasszonyképzés. A gyereklétszám további csökkenése miatt az önkormányzat döntése alapján 1995 szeptemberétől a Pesti Úti Általános Iskola és az Újlak Utcai Általános Iskola összevonásra került.
A 2001/2002-es tanévtől intézményünkben kapott helyet a német nemzetiségi tagozat, mely a Rákosmentén és vonzáskörzetében élők nemzetiségi oktatását segíti.
2006-tól iskolánkban elkezdődött a magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás. Ezzel kívánunk hozzájárulni, hogy a kerületben élő családok minél több képzési lehetőségből választhassanak gyermekük számára.
A 2007/2008-as tanévben a csökkenő igények miatt megszűnt a hosszú éveken át szép eredményeket elérő emelt szintű rajz és testnevelés oktatás. Kollégáink igényes szakkörök, versenyek szervezésével pótolják e két tagozat hiányát.
Jelenleg tanulólétszámunk megközelíti a 900 főt. Fő célunk, ha szóba kerül az „Újlak”, mindenki elégedettséggel beszéljen iskolánkról.