Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola

(Budapest 4 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím: Deák Ferenc u. 40.

A Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola és jogelődje egyidős a magyar középfokú szakképzéssel. Története tükrözi a hazai technikusképzés egész történetét.
A Középipari Tanoda 1883-ban alapított faipari tagozata 1947-ben költözött Újpestre, és egyesült az itteni községi szakiskolával, amely 1895-től a történelmi Magyarország első Faipari Szakiskolája volt. A múlt század vége óta gyors ütemben növekvő faipar több mint ezer prosperáló vállalkozása építtette fel az iskola akkor impozáns épületét (ma Görgey Artúr út 26.).

A gazdaság változó igényei folytán – az épület-adta lehetőségeket kihasználva – idővel újabb szakmák oktatása is megindult, 1926-ban fémipari, majd néhány évtizede elektronikai szakterületen, az akkor szervezetileg már külön vált, de közös épületben működő testvériskolában. A faipari technikus képzés a hatvanas, hetvenes évekre az épület alapterületét, tanulólétszámát tekintve visszaszorult ugyan, de megőrizte, illetve továbbadta az évszázados múlt szakmai tapasztalatait.

A szorító helyhiányt 1986-ban a régi épülettel szemközt az utca túloldalán felépült új iskolaépület és annak korszerű tanműhelye oldotta meg.

Ezek a körülmények nyújtottak jó lehetőséget arra, hogy az 1990-es rendszerváltozást követően alapjaiban átalakuló hazai faipar követelményeinek megfelelően, az eddigi tapasztalatát felhasználva, az iskola nevelőtestülete megkezdje a faipari technikusképzés teljes körű megújítását.
Tárgyi adottságok

Az iskolaépület a jelenlegi tanulólétszámot még fogadni tudja. Biztosítható a szaktanterem az erre feltétlenül igényt tartó területeken (angol, német, fizika, kémia, automatizálás, számítástechnika, rajz).
Speciális helyiségek:

CAD-terem,
nyelvi labor,
könyvtár,
ebédlő – építészeti adottságai átlagon felüliek.