Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Árpád Utcai Általános és Német Nemzetiségi Iskola

(Budapest 22 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Az alábbiakban rövid betekintést nyerhetnek az iskolában folyó munkába, képet kaphatnak az Árpád utcai Általános és Német Nemzetiségi Iskolában folyó oktatásról.

Az iskola fõ feladata a német nemzetiségi oktatás.

A nyelvoktató kisebbségi oktatás a nyelv tanításával, az irodalom és a kisebbségi népismeret témaköreinek elsajátításával hozzájárul a német nemzetiségi oktatás céljainak megvalósításához. A gyerekeknek hetente öt német órájuk van, minden más tantárgy oktatása magyar nyelven történik. Igény szerint órarenden kívül lehetõség van természetismeret és történelem német nyelven történõ oktatására felsõ tagozaton.

A beszédcentrikus nyelvoktatásnak köszönhetõen már alsó tagozatos korban kialakul egy megfelelõ szintû beszéd - és társalgási készség német nyelven, amelyre a továbbiakban majd a komolyabb nyelvtani alapok épülhetnek.

A német nyelvet csoportbontásban oktatjuk, tehát a német órákon egyszerre maximum 14-15 tanuló vesz részt.

Az iskolába történõ felvételnek nem feltétele a német nyelv ismerete, iskolánk kapuja minden iskolaérett kisgyermek elõtt nyitva áll. Felvételi vizsga nincs, a felvételrõl a jelentkezési lapok leadásának sorrendjében az iskolavezetés dönt.

Tanórán kívüli tevékenységeink sorát úgy állítottuk össze, hogy azok harmonikusan fejlesszék a tanulók testi, lelki és szellemi képességeit. Mindezt az iskola épületén belül oldjuk meg: Kiemelkedõen jó az iskola kapcsolata a Nádasdy Kálmán Mûvészeti Iskolával, melynek kihelyezett tagozatai mûködnek iskolánkban: pl. szolfézs, báb, cselló és hegedû tanszak. A néptánc és a modern táncok oktatásának évek óta szép hagyományai alakultak ki, csoportjaink rendszeresen fellépnek különféle rendezvényeken.

A mindennapos testedzéshez jól szervezett tömegsport foglalkozások, karate oktatás is hozzájárulnak. Szakkörök, vetélkedõk, hétvégi túrák, tanulmányi kirándulások és színházlátogatások teszik változatosabbá diákjaink életét. Negyedik osztályosaink egy hetes ingyenes erdei táborba mehetnek Zánkára.

Napközi, étkeztetési lehetõséget biztosítunk.

Új számítógépekkel felszerelt korszerûen berendezett teremben sajátíthatják el tanulóink a számítástechnika és az internet-használat alapjait.

Felújított, gumiburkolattal ellátott sportpálya várja a mozogni vágyó gyerekeket.

Az iskola kedvezõ földrajzi fekvésû, nyugodt, tiszta levegõjû környezetben található intézmény, tantermeink fényesek, tágasak, otthonosak. A színvonalas oktató munkát egy közel 8000 kötetes könyvtár segíti.

Az iskola kerületi beiskolázású intézmény. Az iskolába történõ felvételnek nem feltétele a német nyelv ismerete, iskolánk kapuja minden iskolaérett kisgyermek elõtt nyitva áll. Felvételi vizsga nincs, a felvételrõl a jelentkezési lapok leadásának sorrendjében az iskolavezetés dönt.

Klinda Zsuzsanna
igazgató


OM: 035 191
1222 Budapest, Árpád u. 2.
Tel./ fax: 229-3510
e-mail: arpadisk@hawk.hu
www.arpadschule.extra.hu