Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Az iskoláról

Cím: Szent István tér 2.

1964. szeptember 1-én kezdte meg munkáját 7 tanárral és 132 tanulóval a Dabasi Gimnázium, Szögi Ferenc igazgató vezetésével. Az iskola feladata a tanulói és nevelői közösség kialakítása volt, egymás megismerésére, az egységes oktatási és nevelési követelmények kialakítására csak a munka megkezdésével és végzésével párhuzamosan kerülhetett sor.
Az iskolának kettős funkciója volt: motiválás, felkészítés a továbbtanulásra, illetve a már dolgozó, de továbbtanulni akaró felnőttek oktatása. Nagy változást hozott az iskola életében az 1976-1977-es év, amikor engedélyezték a postaforgalmi szakközépiskolai osztály indítását és az iskola felvette a Táncsics Mihály Gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskola nevet.


Az 1990-91-es tanév igazi fordulópontnak számított, hiszen ekkor vehettük át az iskola új épületszárnyát, valamint ebben a tanévben indult az első nyolcosztályos gimnáziumi osztály. Szokatlan volt mind a tanárok, mind a tanulók számára a 10-11 éves, 8/1-es (mai megnevezéssel 5.a-s) kisdiákok megjelenése, akik megtelítették gyerekzsivajjal az új épületrészben elfoglalt tantermüket. A nyolcosztályos képzés mind a mai napig stabil alapot teremt a tanulóinkat felkészítő munkának, amely évről évre megmutatkozik az érettségi eredményeken is.
Az iskolának hosszú idő óta nincsenek beiskolázási gondjai, a tanulókat túljelentkezés mellett választjuk ki. A következetes, céltudatos felkészítő munka eredménye pedig a sikeres érettségi és a végzős tanulók többségének felvétele különböző felsőoktatási intézményekbe.