Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Cékla-rizs-tofu grantinírozva

Megnézte: 2788
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 40 dkg fõtt cékla
- 1 csomag tofu
- 35 dkg petrezselymes párolt rizs
- 5 dkg vaj
- 2 evõkanál liszt
- forró tej
- 15 dkg krémsajt
- bors, só, õrölt szerecsendió
- a tepsihez vaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:

A meghámozott fõtt céklát és a tofut vágjuk vékony szeletekre. Az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, és annyi tejet öntsünk hozzá, hogy sûrûn folyó besamelmártást kapjunk. Keverjük bele a krémsajtot, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. A cékla 1/3 részét terítsük egy kivajazott, morzsával behintett tepsibe, erre jön a párolt rizs fele, majd a tofu fele. Locsoljuk meg a gratinmártás felével, újból egy réteg cékla, rizs és tofu következik. A tetejére céklát tegyünk, és az egészet vonjuk be a maradék mártással. 180 °C-os sütõben süssük pirosra, majd kockákra vágva, forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.