Megnézte: 3797
Fő számára:
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Húsételek
Megnézte: 3797
Fő számára:
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Húsételek
60 dkg sertéslapocka vagy comb
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma
1 db kisebb paradicsom
1/2 db paprika
10-15 dkg kockázott bacon
1 evőkanál paprikakrém vagy 1 teáskanál fűszerpaprika
só
csipet őrölt bors
2 teáskanál morzsolt majoránna
1 kávéskanál finomliszt
1 nagy evőkanál tejföl
olaj
A húst kisujjnyi széles hosszúkás csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk.
Egy lábasba beleszórjuk a szalonnát, kevés olajon sütni kezdjük, vigyázva, ne égjen meg. Rászórjuk a hagymát, átforgatjuk, pici sóval meghintjük. Pár perc alatt dinsztelődik annyit, hogy rátehetjük a húst. Fehéredésig forgatjuk a forró zsiradékban, majd rátesszük a paprikakrémet vagy fűszerpaprikát és az időközben apróra vagdalt paprikát és paradicsomot.
Megszórjuk őrölt borssal, majoránnával, sóval. Erre azért figyeljünk, mert nem csak a szalonna füstölt, de a paprikakrémnek is van sótartalma, ha azt használunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy egy szintben legyen a hússal, és lefedve puhára főzzük.
Amikor a hús megpuhult, fedő nélkül rotyogtatjuk kicsit, hogy a felesleges leve elfőljön. Közben a tejfölt a liszttel és egy kortynyi vízzel csomómentesre keverjük, és a majdnem zsírjára sütött húsra csorgatjuk. Átkeverjük, és már készen is van.
Tálalhatjuk tésztával, nokedlivel vagy párolt rizzsel.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.