Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Fodor József Szakképző Iskola és Gimnázium

(Budapest 21 ker.) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Telefon: 1/276-44-55
Történet: Iskolánk, a Fodor József Szakképző Iskola és Gimnázium 1983 óta működik Budapest XXI. kerületében, Csepel csendes, zöldövezeti részében, a Tejút u. 12. szám alatt található korszerű épületben.

A megalakulás utáni években csak egészségügyi szakközépiskolai és szakiskolai osztályaink voltak, de az évek során az oktatási rendszerben bekövetkezett változások hatására újabb és újabb képzési formák közül választhattak a tanulni vágyó gyerekek és felnőttek egyaránt. Szakközépiskolai osztályainkat informatikai osztályokkal is bővítettük. A szakközépiskola mellett egyre nagyobb érdeklődés és igény alakult ki az általános tanterv szerint működő gimnázium iránt is. A gimnáziumi osztályokban a biológia és az angol nyelv iránt érdeklődő tanulóknak biztosítunk tanulási lehetőséget. Különböző OKJ-s egészségügyi és informatikai szakképzésekből választhattak tanulóink az érettségi vizsga letétele illetve a szakiskola 10. évfolyamának befejezése után. Érettségire épülő szakképzéseink közül legnépszerűbbek voltak: ápoló, egészségügyi operátor, gazdasági informatikus. Szakiskolás diákjaink az ápolási asszisztens szakma szépségeivel ismerkedhettek meg.

Jelenleg a szakközépiskolában EGÉSZSÉGÜGYI és INFORMATIKA szakmacsoportos oktatás folyik. Mindkét szakirányban választhatnak az iskolába jelentkező nyolcadikos osztályosok öt éves(nyelvi előkészítő évfolyam + 4 év) vagy négy éves képzéseink közül. A szakiskolába az egészségügy iránt érdeklődő tanulókat várjuk. A kilencedik és a tizedik évfolyamon alapozó oktatásban vesznek részt, a tizedik évfolyam befejezése után tanulmányi eredményüktől függően szakközépiskolában vagy a szakképzésben folytathatják tanulmányaikat.

A szakképzés iránt érdeklődő tanulóink a Térségi Integrált Szakképző Központban folytathatják szakirányú tanulmányaikat. Egészségügyi szakmacsoportban a Humán TISZK-hez, Informatika szakmacsoportban a Csepel TISZK-hez tartozik iskolánk.