Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Báránysült köményes burgonyasalátával

Megnézte: 2292
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 2 evõkanál koriandermag
- 1 csokor korianderlevél
- 4 szelet (2 cm vastag) báránycomb
- 8 evõkanál tengeri só
- 4 evõkanál õrölt bors

A körethez:
- 50 dkg burgonya
- 2 evõkanál méz
- 2 evõkanál borecet
- 3 evõkanál olaj
- 3 evõkanál száraz fehérbor
- csipetnyi õrölt kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- 12 olajbogyó (fekete)

A fûszerkeverékhez:
- 2 citrom
- 2 evõkanál szójaszósz
- 2 evõkanál szójaolaj
- 2 evõkanál citromlé
- 2 evõkanál õrölt koriander
- õrölt bors

Elkészítés:

A koriandermagot durvára törjük. A korianderlevelet megmossuk, és lecsöpögtetjük. A húst a tengeri sóval, a borssal és a korianderrel mindkét oldalukon vastagon megszórjuk, a korianderlevéllel befedjük, felcsavarjuk, folpackba csomagoljuk, és 3 órára hûtõbe tesszük. A burgonyát megmossuk, és héjában megfõzzük. A mézet, a borecetet, az olajat, a köményt és a pirospaprikát habosra keverjük. A kész burgonyát meghámozzuk, és rögtön meglocsoljuk az olajos szósszal. Az olajbogyókat felkarikázzuk, és ezt a szószos burgonya tetejére szórjuk. A húsról a folpackot levesszük, a tetejérõl a sós mázt lekaparjuk. Grillen aranyszínûre pirítjuk. A citromokat negyedekre vágjuk. A szójaszószt, az olajat, a citromlét és a koriandert habosra keverjük, majd borssal ízesítjük. Ezzel a bárányszeleteket meglocsoljuk, a szósszal leöntjük, és a burgonyasalátával tálaljuk. A citromnegyedekkel körítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.