Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Amerikai mazsolás-diós káposztasaláta

Megnézte: 2257
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 75 dkg fejes saláta
- 8 dkg világos színû mazsola
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 citrom
- 2 alma
- 1,5 dl tejszín
- 1-1 kávéskanál mustár és köménymag
- õrölt bors
- só

A díszítéshez:
- petrezselyem

Elkészítés:

A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A káposzta külsõ leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, 1 órára hûtõbe tesszük, majd kinyomkodjuk, és kilazítva mély tálba tesszük. Az almák közepét kivájjuk, húsát felkockázzuk, majd rögtön meglocsoljuk citromlével. A tejszínt a mustárral, a maradék citromlével, kevés sóval, borssal habosra keverjük. A káposztához keverjük az almát, a lecsöpögtetett mazsolát, a diót és a köményt. A szósszal meglocsoljuk, és 20 percre hûtõbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Petrezselyemmel díszítve, frissen tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.