Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pingvi szelet

Megnézte: 3099
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

A piskótához: 1 csomag sütőpor
- 3 dkg kakópor 16 dkg finomliszt
- 3 evőkanál víz
- 15 dkg kristálycukor
- 6 db tojás

A rátéthez:
- 10 g zselatin vagy tortazselé
- 5 dl tejszín
- 3 dl tej

A mázhoz: 10 dkg Rama

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitjük. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.