Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Bazsalikomos kagylósaláta

Megnézte: 3279
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 50 dkg (konzerv vagy üveg) kagyló
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szár angol zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- õrölt bors
- só

A mártáshoz:
- 50 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikomlevél
- 1 dl tejföl
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A mártáshoz a megmosott paradicsomokat darabokra vágjuk, a felaprított hagymával és fokhagymával együtt serpenyõbe tesszük, megöntözzük az olajjal, és néhány összetépkedett bazsalikomlevelet adunk hozzá. Fél óráig kis lángon pároljuk, majd amikor kihûlt, összeturmixoljuk, és félretesszük. A finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zellert egy másik serpenyõbe tesszük, olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kagylókat, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Belekeverjük a paradicsommártást, és 8-10 percig fõzzük. Végül beleforgatjuk a tejfölt, és meghintjük finomra vágott bazsalikommal.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.