Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült borjúmáj kertészsalátával

Megnézte: 2731
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 1 kg borjúmáj
- 1 sertéspacal
- 500 g burgonya
- 1 kis gumós zeller
- 1 kemény tojás
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- 2 dl étolaj
- 1 citrom
- 2-3 endívia
- 1 csokor zsázsa
- só és bors

Elkészítés:

Tegyük langyos vízbe a pacalt néhány percig, majd jól csöpögtessük le. A sóval és borssal megfűszerezett májat tegyük a pacalba, göngyöljük fel és egy sütőedényben előmelegített sütőben 1 óráig süssük.
A megpucolt krumplit és a zellert külön sós vízben pároljuk puhára.
Egy zöldségnyomóval passzírozzuk össze a krumplit, a zellert és a tojást, majd keverjük hozzá a tejszínt. Közben sóval és borssal fűszerezzük.
Az olajat dolgozzuk össze a tojással, sóval, borssal és facsarjuk rá a citromot.
A zöldségmasszát tegyük egy tálra, halmozzuk rá az endívialeveleket és locsoljuk rá a majonézt. Rakjuk rá a májat és dekoráljuk zsázsával.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.