109.HU Főoldal







Kategóriák
Összes Legnépszerűbb


Receptek - Sült borjúmáj kertészsalátával »


Recept információ:


    Megnézte:
    Fő számára:
    Elkészítési idő:
    Kategória:

1686
6 személyre
95 perc
Húsételek

Elkészítés:


Tegyük langyos vízbe a pacalt néhány percig, majd jól csöpögtessük le. A sóval és borssal megfűszerezett májat tegyük a pacalba, göngyöljük fel és egy sütőedényben előmelegített sütőben 1 óráig süssük.
A megpucolt krumplit és a zellert külön sós vízben pároljuk puhára.
Egy zöldségnyomóval passzírozzuk össze a krumplit, a zellert és a tojást, majd keverjük hozzá a tejszínt. Közben sóval és borssal fűszerezzük.
Az olajat dolgozzuk össze a tojással, sóval, borssal és facsarjuk rá a citromot.
A zöldségmasszát tegyük egy tálra, halmozzuk rá az endívialeveleket és locsoljuk rá a majonézt. Rakjuk rá a májat és dekoráljuk zsázsával.


Hozzávalók:


- 1 kg borjúmáj
- 1 sertéspacal
- 500 g burgonya
- 1 kis gumós zeller
- 1 kemény tojás
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- 2 dl étolaj
- 1 citrom
- 2-3 endívia
- 1 csokor zsázsa
- só és bors












Népszerű receptek

Paprikás-mozzarellás minipizza

Nézettség 11921
Hány főre:6 személyre
Idő: 120 perc
Mézes-mustáros csirke ditalonival

Nézettség 10671
Hány főre:2
Idő: 30 perc
Áfonyás sült szarvascomb mandulás burgonyakrokettel

Nézettség 9445
Hány főre:4 személyre
Idő: 95 perc
Kakaós csiga

Nézettség 9192
Hány főre:6-8 személyre
Idő:
Gesztenyetorta

Nézettség 8537
Hány főre:20 személyre
Idő: 100 perc
Karácsonyi kacsasült

Nézettség 8395
Hány főre:6 személyre
Idő: 120 perc
Csokoládétorta (24 szeletes)

Nézettség 8147
Hány főre:24 személyre
Idő: 120 perc
Tárcsás bab

Nézettség 8045
Hány főre:8 személyre
Idő: 60 perc
Fokhagymás sült nyúl

Nézettség 7976
Hány főre:4 személyre
Idő: 55 perc
Almás pite

Nézettség 7667
Hány főre:8 személyre
Idő: 85 perc