Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Aszpikos-füstölt halas falatok

Megnézte: 4805
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 40 dkg lazac (füstölt)
- 1 csokor kapor
- 2,5 dl halleves (leveskockából)
- 3 zselatinlap

A szószhoz:
- 2 dl tejszín
- 1 evõkanál tormakrém

A díszítéshez:
- salátalevél

Elkészítés:

A halat kis darabokra vágjuk. A kaprot megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. Kis alumínium formák aljára egy-egy csipet kaprot teszünk, erre haldarabkákat rakunk. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belõle a vizet. A hallét megmelegítjük, egyesével belekeverjük a zselatinlapokat, majd kihûtjük, de közben többször megkeverjük, hogy ne dermedjen meg. A kihûlt hallét a formákba öntjük, és másnapig hûtõbe tesszük. A szószhoz a tejszínt a tormakrémmel habosra keverjük. Az aszpikos halat a formákból tálra borítjuk, és zöldsalátával, citromszeletekkel, koktélparadicsommal díszítjük. A tormakrémet kínáljuk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.