Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Aszpikos tojás lazaccal

Megnézte: 3468
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 1 tasak instant zselépor
- 5 dl víz
- 1-1 evõkanál citromlé és ecet
- 2 evõkanál vörös kaviár
- 4 tojás
- 4 szelet füstölt lazac
- 1 csokor kapor

A tálaláshoz:
- citrom
- fejes saláta

Elkészítés:

A zseléport elõírás szerint vízzel elkeverjük, majd a citromlével ízesítjük, kihûtjük. Közben 1 liter vizet az ecettel felforralunk. A tojásokat feltörjük, csészékbe csúsztatjuk, és óvatosan az ecetes forró vízbe tesszük. Kb. 3 percig fõzzük, míg a fehérjerész megkeményedik, majd konyhai papírtörlõre szedjük, hogy minden nedvességet felitassunk róluk. Amikor a zselé elkészült, felét kisebb forma aljára simítjuk, és hûtõbe tesszük, hogy megdermedjen. Kaporral megszórjuk, a lazac felével befedjük, és rátesszük a tojást. A maradék lazacot rátesszük, kaviárral megszórjuk, a maradék aszpikkal bevonjuk, és 1 napra hûtõbe tesszük Tálaláskor néhány kaporszálat és kevés kaviárt teszünk a tetejére, salátával és citrommal díszítve kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.