Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kacsamáj roueni mártáson

Megnézte: 2810
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

- 40 dkg kacsamáj
- 40 dkg karfiol
- 3 dkg cukor
- fél dl olaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 kisebb fehérrépa
- 2 dkg liszt
- 3 dl húsleves
- 1 dl tejszín
- 8 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
- kakukkfû
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Karamellizáljuk a cukrot az olajban. Aprítsuk fel a zöldségeket és a hagymát, majd pirítsuk meg a karamellben. Szórjuk meg a liszttel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kakukkfûvel. Forraljuk össze a húslevessel és a tejszínnel. Csöpögtessük le a gyöngyhagymát, és forraljuk össze a mártással. A szeletekre vágott kacsamájat kevés zsiradékban, lassú tûzön pirítsuk meg, amikor félig átsült, tegyük félre. A helyére az elõfõzött, rózsákra szedett pagodakarfiolt tegyük, és amikor megpuhult, tegyük vissza mellé sülni a kacsamájat. Úgy tálaljuk, hogy elõször a gyöngyhagymás mártást merjük a tányérra, arra tegyük a kacsamájat, végül a karfiolt.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.