Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Halászlé alaplével

Megnézte: 2328
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 130 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- egy kis ponty ( kb. 1,2 kg)
- 1 evõk. pirospaprika
- 1-2 cseresznyepaprika vagy 1 kisk. Csípõs Piros Arany
- só
- 1 burgonya
- 3 közep. vöröshagyma

Elkészítés:

A halat alaposan megmossuk, feldolgozzuk, a bõrét leszedjük és kifilézzük. Ezután bevágjuk és felszeleteljük. A pontydarabokat sóval, pirospaprikával és cseresznyepaprika krémmel bepácoljuk és egy órára állni hagyjuk.
A halmaradékot felengedjük 2 liter vízzel, elkezdjük fõzni és hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát, valamint a hagymát. sóval ízesítjük és adhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, petrezselymet. Kissé lefedve 1,5 órát fõzzük. Ezután leszûrjük, átpasszírozzuk és az így kapott sûrû levet vagy 10 percig fõzzük a pontyszeletekkel. Utólag sóval és cseresznyepaprikával ízesíthetjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.