Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Káposztaleves

Megnézte: 2270
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 135 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 2 sárgarépa
- 2 vöröshagyma
- 1 fehér káposzta
- 3 ek. kacsazsír
- 200 g enyhén sózott szalonna
- 2 l víz
- 200 g száraz bab
- 150 g szalonna
- 1 csokor zöldfûszer
- só és bors

Elkészítés:

A babot egy éjszakára áztassuk be bõ hideg vízbe. A káposztát tisztítsuk meg, szedjük leveleire és blansírozzuk 1-2 percig.
Az összevágott hagymát üvegesre pároljuk a zsírban, majd hozzákeverjük a felkarikázott répát és az enyhén sózott szalonnát. Letakarva takarékon negyed óráig fõzzük, majd adjuk hozzá a káposztát, a babot, a szalonnát és öntsük fel a vízzel. Fûszerezzük sóval, borssal és a zöldfûszerrel. Takarékon 1.5 órán át készre fõzzük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.