Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Japán csirkeleves

Megnézte: 2453
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 burgonya
- 1 daikon vagy mooli
- 2 hagyma
- 750 g vegyes csirkeús (mell vagy comb), felkockázva
- 500 g szilárd tofu
- 200 g shiitake gomba, felszeletelve
- 1 fodorkel, apróra vágva
- 300 g bébikukorica
- 1,5 dl szójaszósz
- 1,2 l csirkealaplé
- 125 ml mirin, száraz sherry vagy szaké
- só és bors

Elkészítés:

A burgonyát felkockázzuk, a daikont vagy a moolit megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk.
sós vízben 10 perc alatt megpároljuk a burgonyát és a retekcsíkokat.
A finomra vágott hagymát összedolgozzuk a csirkével, a tofuval, a gombával, a káposztával és a feldarabolt kukoricával. A szójaszósszal meglocsoljuk, majd a felfõtt alaplével felöntjük és 10 percig pároljuk. Ezután adagoljuk még a burgonyát, a retket és a mirint, sóval és borssal fûszerezve még néhány percig rotyogtatjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.