Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gesztenyés kelbimbóleves

Megnézte: 2484
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 ek. olívaolaj
- 1 hagyma
- 1 zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g kelbimbó
- 1,2 l csirkealaplé
- 300 g konzervgesztenye a levele nélkül
- 1 tk. zellersó
- egy csipetnyi szerecsendió
- só és bors

A díszítéshez:
- tejföl és snidling

Elkészítés:

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a felvágott hagymát, majd hozzásütjük a zúzott fokhagymát és a felkarikázott zellerszárat. Belekeverjük a felvágott kelbimbót és 5 percig sütjük. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk és takarékon 10 percig pároljuk. Belerakjuk a gesztenyét és a zellersót, majd további 5 percig fõzzük. Ha lehûlt botmixerrel összekeverjük és újra hevítjük. A szerecsendióval, sóval és borssal fûszerezzük. Tálaláskor tejfölt kanalazunk a tetejére és megszórjuk snidlinggel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.