Elkészítés:
A tojást a cukorral kikeverem,beleteszem a sót és az olajat és 4dl tejet.
Ebbe az élesztõt belemorzsolom apróra /nem kell futattni/ addig keverem még az élesztõ elolvad.
Fokozatosan beleteszem az 1 kg lisztet és a maradél 1dl tejet az attól függ igényli-e a tészta /liszt válogatja/.
Jól összegyúrom.
20 percig meleg helyen pihentettem.
Én ezt a tésztát pihentetés után 4 felé szedem és egyessével kinyújtom kisújj vastagságra. Megkenem az olvasztott vajjal és izlés szerint kakaó, dió, fahéj stb megszórom bõven.
Feltekerem,és nyersen 1,5 újnyi vastagságra vágom.
Tepsibe sütõpapir, vagy simán kivajazottba helyezem kb 3-4 cm távolságra. A tetejüket olvasztott vajjal megkenem és közepes lángon kb 20 percig sütöm.
Ha piros a teteje kész.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.