Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Panna Cotta epres szósszal

Megnézte: 2481
Fő számára: 2 személyre
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

Az epres szószhoz:
- 150 g eper (akár mirelit is lehet)
- 38 g cukor

A tejpudinghoz:
- 250 ml tej
- 250 ml tejszín
- 50 g cukor
- 4 g zselatin
- 1 rúd vanília
- leheletnyi õrölt kardamom

Elkészítés:

Elõször az epres szószt készítjük el. Az epret és a kristálycukrot egy edénybe tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett kb. 10-15 perc alatt darabos szószt, fõzünk belõle. Vigyázzunk, mert könnyen leég! A kész szószt elosztjuk a poharak aljába, minden pohárba tegyünk egy púpos evõkanálnyit. Most maga a Panna Cotta, azaz a tejpuding elkészítése következik. Félbevágjuk a vanília rudat, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a héjat is beletesszük egy fazékba az összes tejjel és a tejszínnel, valamint az õrölt kardamommal együtt. A kristálycukrot alaposan összekeverjük a zselatinporral egy kis tálban. A tejes keveréket közepes lángon felforraljuk. Ha felforrt a tejes alap, zárjuk el a gázt, vegyük ki a vanília rudat, és öntsük bele a zselatinos cukrot. Keverjük pár percig - legalább 5 perc -, míg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. Egy finom szûrõn keresztül, az eperszószra, a poharakba szûrjük a tejpudingot. Ha megvagyunk, tegyük õket a hûtõbe, és hagyjuk 6 óra alatt meghúzni a tejpudingokat. Fontos! A tejpuding ilyenkor még hígan folyós! Ez ne ijesszen meg senkit, a hûtõben meg fog kötni! Ha kihûltek mentalevéllel díszíthetjük õket.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.