Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csirkés palacsinta

Megnézte: 2607
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

- 12 sós palacsinta
- 1 kg csirkemellfilé
- 3 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl húsleves (leveskockából)
- 1 dl fehérbor
- 2 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 2 evõkanál finomra vágott petrezselyem
- 3 dkg reszelt parmezán sajt
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk a húst, felöntjük a húslevessel meg a borral, befedjük, és puhára fõzzük. A húst kiszedjük, amikor kihûlt, kis kockákra vágjuk, visszatesszük a fõzõlébe, és felmelegítjük. Közben a tojássárgákat a tejföllel egy lábasban összekeverjük, adunk hozzá egy keveset a fõzõlébõl, és állandóan kevergetve, kislángon besûrítjük. A mártásból másfél decit félreteszünk, a maradékot összekeverjük a petrezselyemmel és a csirkehússal. A palacsintákra rákenjük a csirkés tölteléket, majd feltekerjük, és kivajazott sütõtálba tesszük. A félretett mártással befedjük, meghintjük reszelt sajttal, és 30 percre közepesen meleg sütõbe toljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.