Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Manicotti

Megnézte: 2992
Fő számára: 3-4 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 1 ek. olaj
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 dkg spenótlevél
- só, bors
- szerecsendió

A szószhoz:
- 3 ek. vaj
- 3 ek. liszt
- 1 1/3 csésze tej
- 1/2 csésze tejszín
- 1 csésze reszelt parmezán
- 6 manicotti

Elkészítés:

A felaprózott hagymát és az összepréselt fokhagymát olajon megpirítjuk, majd belekeverjük a spenótot és kevés vizet. Lefedve negyed órát pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval ízesítjük. Eközben a vajon megpirítjuk a lisztet, majd fokozatosan belekeverjük a tejet és a tejszínt is. A szósz 1/3-át elkeverjük a sajt felével, és félretesszük. Ennek a szósznak a felét a spenótokra öntjük, a másik felével pedig megtöltjük a fõtt tésztákat. A tésztákat a spenótra tesszük, majd az egészet lelocsoljuk a tejszínes szósszal, és megszórjuk a megmaradt parmezánnal. Így készre sütjük, és már kínálhatjuk is.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.