Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Bigos

Megnézte: 2548
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 késhegyni majoránna
- 1 babérlevél
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg kelkáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg sertéslapocka
- 1 kis doboz paradicsompüré
- ecet
- 10 dkg fõzõkolbász
- 5 dl száraz fehérbor
- 2 ek. szárított gomba
- só
- 1 késhegyni csemegepaprika
- 1 csapott mokkáskanál õrölt kömény

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk, majd megsütjük benne a nagyobb kockákra vágott húst. A hagymát megpucoljuk, felaprózzuk, a fokhagymát összepréseljük, majd a paradicsompürével együtt a húshoz adjuk õket. Ezután a fûszerekkel ízesítjük, és másfél deci vízzel felengedjük. A kelkáposztát megmossuk, laskára vágjuk, a kolbászt karikákra vágjuk, majd ezeket is a húshoz adjuk. A borból annyit töltünk bele, hogy szépen ellepje, majd fedõt teszünk az edényre, és sütõbe addig pároljuk, amíg szép puha nem lesz. Végül levesszük a fedõt, rövid lére sütjük, és kevés ecettel ízesítjük.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.