Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fasírtnyársak salsával

Megnézte: 2286
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 500 g sovány darált sertéshús
- 60 g zsemlemorzsa, száraz kenyérbõl
- 1 apróra vágott hagyma
- 2 gerezd zúzott foghagyma
- 1 ek. összevágott oregánó
- 1 tk. õrölt kömény
- 1/2 tk. chilipor
- 1 tojás, kissé felverve

Articsóka salsa:
- 1 ek. olívaolaj
- 1 apróra vágott hagyma
- 185 g marinált articsóka közepe, összevágva
- 4 kimagozott, felaprított paradicsom
- 2 ek. paradicsomopüré
- 1 ek. összevágott friss oregánó

Elkészítés:

A sertéshúst, a zsemlemorzsát, a hagymát, fokhagymát, oregánót, köményt, chiliport és a tojást egy nagyobb edényben alaposan átgyúrunk. A keverékbõl 3-4 centis golyókat képezünk, majd fél órára hûtött helyen állni hagyjuk.
Elõmelegítjük a grillsütõt. A nyársakat beolajozzuk és a húsgolyókra szúrjuk. 5-10 percig mind két oldalát aranybarnára grillezzük.
A salsa:
Közepes hõmérsékleten néhány percig sütjük a hagymát, majd adagoljuk hozzá az articsókát, a paradicsomot, a paradicsompürét és az oregánót. Ha puhára fõtt a nyársak mellé helyezzük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.