Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Beigli

Megnézte: 2313
Fő számára:
Elkészítési idő: 110 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

A tésztához:
- 500 g liszt
- 100 g vaj vagy margarin
- 100 g zsír
- 70 g porcukor
- kevés só
- 50 g élesztõ
- 2 db tojássárgája
- 100 ml tej

A töltelékhez
- 500 g darált dió vagy mák
- 200 g cukor
- 300 ml tej
- 50 g mazsola
- kevés vaníliás cukor és fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kanál méz

Elkészítés:

Egy tálba vagy gyúrótáblára helyezve a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd a langyos tejben oldott élesztõvel, a tojások sárgájával, a porcukor és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk belõle. A tésztából 4 db kis cipót formázunk, majd fél órát hûtõszekrényben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A cukrot a tejjel, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, egy kanál mézzel felforraljuk, 1-2 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a darált diót vagy mákot, jól elkeverjük benne, majd kihûtjük. Kihûlés után 4 egyenlõ részre osztjuk. A pihentetett tésztákat kinyújtjuk, a tölteléket ráhelyezzük, szorosan feltekerjük. tojássárgájával megkenjük, majd meleg helyen fél órát pihentetjük, villával megszurkáljuk, s a tojás fehérjével megkenve hûtõbe helyezzük. 20-25 perc múlva közepes hõmérsékletû sütõben sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.