Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Hideg meggyleves

Megnézte: 2800
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 40 dkg friss meggy
- 16 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 2 dl tej és tejszín
- 2 dl vörösbor
- 3 cl konyak
- 1 citrom leve
- 1 g fahéj
- 6-8 db szegfûszeg
- kevés só

Elkészítés:

Magozzuk ki a meggyet és fõzzük fel 4 dl vízben, közben adjuk hozzá a szegfûszeget, a cukrot, a sót, a citrom levét és a fahéjat. Forraljuk fel a tejet és amikor a felfõzött meggyünk már puha, öntsük a tejet hozzá, majd az egészhez adjuk hozzá a tejszínnel elkevrt liszetet és forraljuk fel. Forralás után vegyük le a tûzrõl, szedjük ki a levesbõl a fahéjat és a szegfûszeget, majd a 2 dl vörösbort öntsük hozzá, és hûtsük le a levest. Hideg csészékben tálaljuk mentalevéllel díszíthetjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.