Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tejszínes parajfõzelék

Megnézte: 2123
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 25 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 60 dkg paraj
- 1,5 dkg só
- 3 g õrölt bors
- 6 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 dl csontlé
- 1 zsemle
- 3 g szódabikarbóna

Elkészítés:

A parajleveleket jól megmossuk, majd a sót és a szódabikarbónát vízzel elkeverjük, felforraljuk, és beletesszük a parajt. Amikor újra felforrt, leszûrjük, és felaprítjuk a leveleket.
A vajból és lisztbõl rántást készítünk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a parajt, majd a tejet és a csontlét felforrósítjuk, és belekeverjük. Lassan forraljuk, közben a zsemlét tejbe áztatjuk majd kicsavarjuk. Végül a tejszínnel együtt belekeverjük a fõzelékbe, és fûszerezzük.
Fõtt tojással tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.