Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gombás csirke arab

Megnézte: 2299
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 1 nagyobb csirke
- 50 dkg apró gomba
- 15 dkg vaj
- 1 púpos ek. liszt
- 0,5 mk. édesnemes paprika
- 0,5 mk. csípõs paprika
- 2 citrom leve
- csipetnyi õrölt fahéj, só
- 8 dl víz

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, majd vajat hevítünk,
és megfuttatjuk rajta. Kiszedjük a vajból, és melegen tartjuk. A vajra tesszük a gombát,
és barnára sütjük. Két evõkanállal kiszedünk a vajból, és elkeverjük a liszttel és a vízzel.
Folytonos keverés mellett felfõzzük, sóval és fahéjjal ízesítjük, és hozzáadjuk a paprikát.
A csirkéhez keverjük, majd lefedve, alacsony fokozaton forraljuk.
Amikor a hús puhulni kezd, belekeverjük a gombát, 10 percig fõzzük, és beleöntjük a citromlevet.
Puhára pároljuk, majd sáfrányos rizzsel tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.