Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Egészben sült töltött malac

Megnézte: 2681
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- Egészben sült töltött malac
- 1 kg sertéstarja
- 30 dkg sertésmáj
- 3 db zsemle
- 5 g törött bors
- 5 g majoránna
- 3 db tojás
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 dl világos sör
- só

Elkészítés:

A megtisztított malacot a hasán végig vágjuk, és a nyakáig felnyitjuk. Egy éles, vékony pengéjû késsel belülrõl eltávolítjuk a gerinccsontot, az oldalcsontokat és a combcsontokat úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont.
A kissé zsíros sertéshúst a májjal és a beáztatott és jól kicsavart zsemlékkel együtt kétszer ledaráljuk. sóval, törött borssal, majoránnával fûszerezzük, és a tojást hozzáadva jól összedolgozzuk. A belülrõl kicsontozott malacot ezzel a masszával megtöltjük, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrjuk. A malac külsõ felületét hideg zsírral bekenjük, füleire, farkára papírt csavarunk és mérsékelten meleg sütõbe tolva, lassan sütjük. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetjük, közben a szalonnát mindig sörbe mártogatjuk. Amikor a malac megsült, a sütõbõl kivéve egy órát pihentetjük, majd fejét levágjuk, hosszában kettészeljük és feldaraboljuk. Reszelt tormát vagy almakompótot esetleg párolt káposztát tálalunk hozzá.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.