Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Mandulás linzer

Megnézte: 2445
Fő számára: 10 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg méz
- 5 dkg cukor
- 17,5 dkg vaj vagy margarin
- 3 evõkanál tejszín
- 1-1 csipet fahéj
- szegfûszegpor
- kardamóm
- szerecsendió-virág
- 10 dkg mandulaforgács

Elkészítés:

A lisztet, mandulát, mézet, cukrot és vajat egy gyúródeszkára halmozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a fûszereket. A hozzávalókat egy késsel addig daraboljuk, míg morzsalékos nem lesz. lisztes kézzel gyorsan tésztát gyúrunk belõle. Fóliába tekerjük, és legalább egy órán át hûtõszekrényben pihentetjük. A sütõt 200 °C-ra elõmelegítjük. A tésztát adagonként 2 réteg lisztezett folpackfólia közé 4 mm vastagon kinyújtjuk. Csipkézett szélû szaggatóval kekszeket szaggatunk belõle. Sütõpapírral borított tepsire tesszük. Megszórjuk a mandulával, és jól belenyomkodjuk. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihûlni.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.