Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Babéros savanyúkáposztával töltött dagadó

Megnézte: 4144
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 110 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 80 dkg sertésdagadó
- 60 dkg savanyú káposzta
- 3 õrölt babérlevél
- 1 mokkáskanál õrölt kömény
- só, õrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A dagadót éles késsel szúrjuk fel. Ha túl savanyú a káposzta, hideg vízzel mossuk ki, cspegtessük le, és fûszerezzük a babérlevéllel meg a köménnyel. Töltsük meg a dagadót, a nyílást hústûvel tûzzük össze, és kívülrõl fûszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Tegyük tepsibe, locsoljuk meg a borral, egy deci vízzel, és alufóliával letakarva, 190 °C-os sütõben pároljuk félpuhára, majd fólia nélkül süssük pirosra. Pihentessük 10 percig, és vágjuk félujjnyi vastag szeletekre. Petrezselymes-tejfölös burgonyapürével körítve, a saját szaftjával meglocsolva tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.