Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lencseleves köménnyel

Megnézte: 2192
Fő számára: 10 személyre
Elkészítési idő: 50 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 3 ek. növényi olaj
- 2 nagy hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 tk. köménymag
- 500 g szárított zöld vagy barna lencse
- 1 babérlevél
- 1/2 tk. szárított oregánó
- 3 l csirkealaplé

A díszítéshez:
- 1,5 dl tejföl

Elkészítés:

A felszeletelt hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a köményt sütni. Ezután a lencsét, a babérlevelet. az oregánót és a húslevest adjuk hozzá. Felfõzzük és fél óráig pároljuk. Ha kihûlt kiemeljük belõle a babérlevelet és botmixerrel összekeverjük.
A maradék olajon megpirítjuk a köményt, majd lecsepegtetjük, tálaláskor a levesre szórjuk és tejfölt kanalazunk a tetejére.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.