Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Hortobágyi húsos palacsinta

Megnézte: 3599
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- alaptésztához: 30 dkg finomliszt,
- 2 egész tojás,
- 2 dl szódavíz, annyi tej, hogy állandó kevergetés mellett sûrû tejszín állagú tésztát kapjunk;
- 1 ek só

Töltelékhez:
- 300 g szárnyashús,
- 40 g vöröshagyma,
- 0,5 dl olaj,
- 2 dl tejföl,
- 0,5 dl habtejszín,
- 20 g liszt,
- só,
- fûszerpaprika,
- õrölt bors

Elkészítés:

A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát, a tûzrõl levéve belekeverjük a fûszerpaprikát és hozzáadjuk a húst. Felöntjük vízzel, hogy a húst éppen ellepje, sózzuk és fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sûrítjük, hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint fûszerezzük ha szükséges és átforraljuk, hogy az ízek jobban kijöjjenek. A húst kiszedjük, pépesre turmixoljuk. A saját szaftjából annyit adunk hozzá, hogy kenhetõ húskrémet kapjunk, amivel minden palacsintát megkenünk. A palacsinták széleit felhajtjuk, majd felgöngyöljük. Tûzálló tálba rakjuk, sütõben átforrósítjuk, tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.