Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Badacsonyi csirke

Megnézte: 2336
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 1 csirke
- 15 dkg apróra vágott hagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg margarin
- 1 dl pálinka
- 3 dl bor
- só, bors
- kakukkfû
- 2 babérlevél
- 10 dkg gomba

Elkészítés:

A hagymát felaprózzuk, majd vajon megpirítjuk. Egy serpenyõbe tesszük a felkockázott szalonnát, és kiolvasztjuk a zsírját. A csirkét megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd sót és borsot szórunk rá. A szalonnát és a hagymát egybeborítjuk, majd beletesszük a csirkedarabokat, a kakukkfüvet és a babérleveleket. Felöntjük a pálinkával és a borral, majd így puhára pároljuk. Ezután egy kicsit a sütõbe tesszük, majd amint pirosra sült, kínálhatjuk is.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.